Alles over het STAP-budget

Wat is het STAP-budget? Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal € 1000,- inclusief Btw* die je kunt aanvragen voor het volgen van scholing en ontwikkeling. Let op: al onze opleidingen worden exclusief Btw aangeboden (* = € 826,45 exclusief Btw).

Komen de opleidingen bij LASconsult in aanmerking voor een STAP-budget? Bekijk hier het complete scholingsregister op de website van UWV. Staat de opleiding er niet bij? Neem dan contact met ons op. Het register is niet altijd volledig!

Hoe schrijf ik me in voor een opleiding met het STAP-budget? Je schrijft je in via het aanmeldformulier op deze website. Geef bij je inschrijving aan gebruik te willen maken van het STAP-budget. Daarna ontvang je van ons het STAP aanmeldingsbewijs per e-mail. Dit bewijs heb je nodig om STAP-budget aan te vragen.

Wat is het STAP-aanmeldingsbewijs? Een STAP-aanmeldingsbewijs is een pdf die je ontvangt nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding. Het STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig om STAP-budget aan te vragen. Op het STAP-aanmeldingsbewijs staat o.a. een inschrijfnummer en de einddatum van de opleiding.

Hoe vraag je het STAP-budget aan? De STAP-subsidie vraag je aan via het STAP-portaal van UWV*. Je hebt voor de aanvraag een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit bewijs ontvang je nadat je je hebt ingeschreven. Na de inschrijving ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs via e-mail. Met dit bewijs doe je je aanvraag in het STAP-portaal van het UWV. Je logt hiervoor in met je DigiD. *Iedereen moet hiervoor naar het UWV, ook als je werk hebt of zelfstandige bent.

Wat zijn de tijdvakken dit jaar? De tijdvakken kun je in onze opleidingskalender terugvinden.

Wanneer wordt het STAP-budget uitbetaald? Zodra de aanvraag is goedgekeurd door UWV, wordt de subsidie rechtstreeks aan LASconsult betaald.

Wat gebeurt er als de opleiding meer kost dan € 1000,-? Dan ontvang je, nadat de STAP-aanvraag is goedgekeurd, de restant-factuur van ons.

Het STAP-budget is op! Wat nu? Het STAP budget wordt in tijdvakken vrijgegeven; iedere 2 maanden is er een nieuwe aanvraagmogelijkheid. Voor de STAP-subsidie geldt dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Als het STAP-budget op is voor het tijdvak waarin je het aanvraagt, dan kun je je geen STAP-aanvraag meer doen bij het UWV. Via ons e-mailalert* kun je op de hoogte gehouden worden wanneer er weer een nieuw aanvraagtijdvak voor het STAP-budget begint. *aanmelden e-mailalert via opleidingen@lasconsult.nl

Kan ik kosteloos annuleren als het STAP-budget niet wordt uitgekeerd? Geen STAP-budget toegekend gekregen? We raden aan om direct contact met ons op te nemen. Voor het annuleren van een inschrijving (met of zonder toegekend STAP-budget) gelden de normale annuleringsvoorwaarden, zoals opgenomen in de algemene voorwaarden.

In deze info video van het UWV wordt alles nog eens duidelijk uitgelegd.

Heb je nog meer vragen? Bel ons op 0513-210 211 of stuur een e-mail naar opleidingen@lasconsult.nl en wij leggen jouw alles uit!