Audit door het NIL positief afgesloten

Onlangs zijn de NIL opleidingen die bij LASconsult gedoceerd worden geauditeerd. De audit is goed verlopen en positief afgesloten. Naast de controle op de bestaande inspectieopleiding IWIP-C en de lastechnische opleidingen s-MLT en IWT, is ook een initiële audit uitgevoerd op een nieuwe opleiding. Het LASconsult opleidingsprogramma is vanaf nu uitgebreid met de lascoördinatie opleiding EWCP (European Welding Coördination Personnel).

De keus voor het kunnen aanbieden van de EWCP-opleiding is voortgekomen uit de vraag van klanten die een EN1090-1 certificeringstraject met o.a. QA-Partners of WeldingSynergy hadden doorlopen. Met name was er vraag naar het EWCP PLUSopleidingsprogramma van LASconsult.

De reguliere lascoördinator opleiding ‘European Welding Coordination Personnel (EWCP) niveau B’ is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoud met lascoördinatie rondom het vervaardigen van staalconstructies volgens de EN 1090-2:2018. Centraal staan de veel voorkomende lasprocessen, basis materiaalkunde, lasnaadontwerp en de kwaliteitsborgingsaspecten bij de vervaardiging van gelaste constructies. Constructiestaal tot en met S355 en Roestvaststaal tot en met 316L (X2CrNiMo18-8-2) worden in deze opleiding behandeld.

Door ons is het standaard lesmateriaal aangevuld met specifieke weetjes over de EN 1090-2 vol met praktische handreikingen. Hierdoor kunt u de opgedane kennis direct en efficiënt in de praktijk toepassen.

PLUSopleiding
Helaas wordt in de markt geen lascoördinator opleiding voor aluminium, scheepsbouw of tank- en apparatenbouw aangeboden en dat is een groot gemis. Daarnaast blijkt de IWT-opleiding veelal te uitgebreid. Daarom is door ons het PLUSprogramma opgezet. Wij vullen, indien gewenst, het al complete reguliere lesmateriaal aan met specifieke lesstof over lascoördinatie bij;

  • het vervaardigen van aluminiumconstructies volgens de EN 1090-3:2019;
  • het vervaardigen van staal en aluminium scheepsbouw volgens binnenvaart en ‘Class Rules’;
  • het vervaardigen van staal en roestvaststaal leiding-, tank- en apparatenbouw volgens de machinerichtlijn en PED.

U volgt dus het reguliere EWCP-B programma en examen. Hiermee doet u kennis op en behaald u bij positief resultaat het EWF-diploma EWCP-B. Het reguliere programma wordt door ons met 2 lesdagen aangevuld in de sector waarin u werkzaam bent. Voor deze extra lesdagen ontvangt u een deelnameverklaring

Meer informatie
Meer informatie over de reguliere opleiding EWCP-B vindt u in onze leaflet. Voor de PLUSopleiding kunt u contact met ons opnemen.