Donderdag 25 november: VTw-2 en VT-2 terugkomdag

Er is weer een cursusdag ingepland voor alle visueel (las)onderzoekers die hun kennis willen opfrissen. Deze cursusdag wordt 2x per jaar aangeboden en de eerst volgende zal op donderdag 25 november plaatsvinden.

Naast de verplichte ogentest is er een interessant ochtendprogramma samengesteld. Zo duiken we o.a. in de basisnorm van het niet-destructief onderzoek. Deze norm is voor de lascoördinator van groot belang. Je kunt met deze norm het type NDO-onderzoek vaststellen wat bij de lasnaad noodzakelijk is. Zeker interessant voor coördinatoren die veel met de EN 1090-2 en EN 1090-3 werken maar ook voor lascoördinatoren in de tank- en apparatenbouw.

Daarnaast worden er demonstraties gegeven van de oppervlakte technieken Magnetisch onderzoek (MT) en Penetrant onderzoek (PT). Als je wilt, mag je ook je eigen handen vies maken door zelf de magneet en de spuitbussen beet te pakken! Voordat we met de praktijkoefeningen van start gaan lopen we eerst nog even door de normen van het visueel (las)onderzoek.

Programma van donderdag 25 november

Meer informatie
Mocht je meer willen weten over de inhoud van het cursusprogramma of heb je andere vragen, dan sta ik jou graag te woord. Een e-mail sturen mag naar opleidingen@lasconsult.nl

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar opleidingen@lasconsult.nl of door het invullen van het aanmeldformulier

Kosten
De deelnamekosten bedragen € 275,- exclusief btw per kandidaat. Dit is inclusief al het lesmateriaal, de ogentest met verklaring, een deelnamecertificaat, koffie, thee en de lunch. 

Subsidiemogelijkheden
Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk, daarom zijn er verschillende subsidiemogelijkheden voor opleidingen en trainingen. Wij ondersteunen u graag bij de aanvraag. 

Graag verwelkom ik jou op donderdag 25 november!