EN1090-1 certificering voor CIG Architecture

Onlangs is CIG Architecture gecertificeerd voor de EN1090-1. Het bereik van het certificaat omvat constructieve stalen bouwproducten volgens de EN 1090-2:2018 tot en met uitvoeringsklasse 3. LASconsult heeft samen met haar partners de kaders van het FPC-systeem neergezet. Wij willen met name Herman Boerema van CIG bedanken voor het gunnen van deze mooie opdracht!

Onder begeleiding van Centrum voor Lastechniek te Heerenveen zijn de lasmethodekwalificaties volgens EN-ISO 15614-1 behaald en Welding-Synergy te Heerenveen heeft geassisteerd met het invoeren van het fabrieksproductiecontrolesysteem (FPC).

Vanaf 1 oktober 2020 gaat Herman de EWCP-opleiding bij LASconsult volgen zodat het basisniveau voor de lastechnische kwaliteitsborging dagelijks op de werkvloer aanwezig is. Vanaf uitvoeringsklasse 3 wordt projectmatig de IWE van LASconsult ingezet. De opleiding start donderdag 1 oktober 2020. Indien u ook geïnteresseerd bent om deze opleiding te volgen, meldt u dan snel aan!

Bent u geïnteresseerd in EN1090-1 certificering voor uw onderneming, dan kunt u vanaf EN1090-2 (staal) en/of EN1090-3 (aluminium) uitvoeringsklasse 3 LASconsult voor de implementatie benaderen.

Over CIG Architecture – Let’s shape the future together

CIG Architecture is de pionier in het realiseren van complexe 3D gevormde stalen constructies. Wereldwijd kozen tal van gerenommeerde architecten en kunstenaars voor de mogelijkheden die CIG Architecture biedt om hun slanke en complexe ontwerpen te realiseren.

Gesteund door meer dan 40 jaar ervaring heeft CIG Architecture de unieke situatie gecreëerd om de productiemethodes uit de scheepsbouw in de reguliere bouw toe te passen, waarbij 3D-forming van staalplaten het meest opvallende is.  Vakmanschap en innovatie komen samen om bijzondere vormen in elk denkbaar materiaal te creëren.

Met digitale 3D modellen ondersteund CIG Architecture zowel de klant als fabriek. Zo worden mogelijke problemen vroeg herkend en opgelost maar ook de kwaliteit van het eindproduct gewaarborgd. Door onze ruime ervaring zijn we in staat de klant een A tot Z-oplossing te bieden: Van idee tot realisatie. Dit maakt CIG Architecture de ‘one stop’ voor architecten en kunstenaars.