EWCP-B gaat donderdag 1 oktober van start!

Gezien het grote aantal geïnteresseerden is in april besloten om de erkenning voor de EWCP-opleiding bij het NIL aan te vragen. Medio juni heeft het NIL besloten LASconsult naast de IWT- en de IWI-opleiding ook te erkennen voor de EWCP-opleiding. Dit houdt in dat wij donderdag 1 oktober met de EWCP-opleiding van start gaan!

Waarom kiezen voor een Lascoördinator opleiding bij LASconsult; Onze docenten houden zich doorlopend bezig met EN1090 activiteiten. Dit zijn o.a.; implementatie van de EN 1090-1, of het adviseren over de hoeveelheid NDO welke volgens tabel 24 uitgevoerd moet worden tot het schrijven van lasplannen. Ook worden de docenten aan Certificerende Instanties uitgeleend voor het verzorgen van EN1090 trainingen en het uitvoeren van audits.

Met de opgebouwde ervaring kunnen we praktijkgericht opleiden. Wij weten wat er op kantoor en in de werkplaats tijdens een audit van de lascoördinator verwacht wordt. Daardoor richten wij ons tijdens de les niet alleen op de theorie, maar ook op hoe de theorie in de praktijk toegepast dient te worden. Naast lasprocessen en materiaalgedrag leert u ook omgaan met het niet-destructief onderzoek volgens tabel 24 en de eisen inzake de conservering volgens de EN-ISO 12944 normserie.

PLUSopleiding (optie)
Helaas wordt in de markt geen lascoördinator opleiding voor aluminium, scheepsbouw of tank- en apparatenbouw aangeboden. Ook blijkt vaak dat de IWT-opleiding qua opleidingsduur en inhoud onvoldoende op de opleidingsvraag aansluit. Daarom is het ‘Plus’ programma opgezet. Hierbij wordt het al complete reguliere lesmateriaal aangevuld met specifieke lesstof over lascoördinatie bij;

  • het vervaardigen van aluminiumconstructies volgens de EN 1090-3:2019; óf
  • het vervaardigen van staal en aluminium scheepsbouw volgens binnenvaart en ‘Class Rules’; óf
  • het vervaardigen van staal en roestvaststaal leiding-, tank- en apparatenbouw volgens de PED / ASME.

U volgt dus het reguliere EWCP-B lesprogramma en examen. Hiermee doet u kennis op en behaald u bij positief resultaat het EWF-diploma EWCP-B. Het reguliere programma wordt door ons met 2 lesdagen aangevuld in de sector waarin u werkzaam bent. Voor deze extra lesdagen ontvangt u een deelnameverklaring. Heeft u geen belang bij het EWF-diploma, dan kunt u als gast deelnemen en alleen die lessen bijwonen die voor u interessant zijn. Hiervoor wordt met u een persoonlijk lesprogramma samengesteld en ontvangt u bij afronding een deelnameverklaring.

Ervaring & vooropleiding; Instromen kan al bij minimaal vier (4) jaar werkervaring, binnen de afgelopen zes (6) jaar. Deze werkervaring moet overeenkomstig zijn met het werk- en denkniveau van een lascoördinator. De werkzaamheden moeten op een hoger niveau liggen dan die van een lasser. Bijvoorbeeld; beoordelen van kwaliteitsdocumenten en werktekeningen, beoordelen van laswerk (VTw-2), beoordelen van klant- en kwaliteitseisen, geven en opstellen van werkinstructies, maken van afspraken met onderaannemers, vaststellen van invloeden omtrent laskwaliteit en nemen van preventieve acties.

Lesprogramma; Het lesrooster voor komend cursusseizoen is vastgesteld. Uit ervaring is gekozen voor een dagopleiding van 9:00 tot 16:00, zodat de aandacht tijdens de informatieverstrekking niet door vermoeidheid verslapt. De opleiding start op donderdag 1 oktober en loopt tot donderdag 10 december 2020. Het laatste examen vindt direct na de kerstvakantie plaats op woensdag 6 januari 2021. Examendata liggen vast.

Opleidingskosten; LASconsult is aangesloten bij het OOM en a+o. Informeer naar de subsidiemogelijkheden.

Deelname; De faciliteit in Heerenveen is ingericht voor ongeveer 12 cursisten per opleiding. Indien er meer aanmeldingen zijn, zal een extra opleidingsprogramma ingeroosterd worden. Wilt u zeker zijn van deelname of kunt u niet anders dan op een donderdag de lessen volgen, meldt u zich dan spoedig aan.

Aanmelden; Dit gaat tegenwoordig veelal digitaal. U kunt zich aanmelden via deze link AANMELDEN. Indien u zich liever schriftelijk aanmeld, dan kunt u een e-mail sturen naar opleidingen@lasconsult.nl en ontvangt u het aanmeldingsformulier.