KINT – regiobijeenkomst NLR

Op woensdag 6 december was LASconsult Opleidingen vertegenwoordigd op de regiobijeenkomst van het KINT (Nederlandse Vereniging voor Kwaliteitstoezicht Inspectie en Niet destructieve Technieken) bij het NLR te Marknesse (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum).


       

NLR is een toonaangevend internationaal onderzoekscentrum voor lucht- en ruimtevaart. De missie van het NLR is om luchtvaart veiliger, efficiënter, effectiever en duurzamer te maken. Versterkt door de multidisciplinaire expertise en onderzoeksfaciliteiten, biedt NLR innovatieve en uitgebreide oplossingen voor de complexe uitdagingen van de lucht- en ruimtevaartsector.

Technologische oplossingen voor vliegtuiginspecties
Vliegtuiginspecties maken een groot deel uit van de onderhoudsactiviteiten van vliegtuigen, maar kunnen moeilijk en tijdrovend zijn. Ze vereisen hoogopgeleide technici met een scherp oog om defecten op te sporen. NLR heeft uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar technologische oplossingen om de detectie van meerdere defecttypen te verbeteren met behulp van “multi-domein” niet-destructieve methoden.