Opleidingsmogelijkheden voor alle niveaus

Maak kennis met of verdiep je verder in de lastechniek, lasinspectie en het niet-destructief onderzoek (NDO). Volg één van onze opleidingen!

Inspectie opleidingen

Voor ervaren en/of aankomend inspecteur, vergroot hier je inspectiekennis. Ook is de IWI-opleiding geschikt voor kwaliteitsdienst/QC-medewerkers die voorbereid een klantinspectie willen ingaan.

Bekijk opleidingen

Lastechnische opleidingen

Wij pakken het lastechnisch onderwijs op vanaf de IWP waarna je door kunt leren tot en met de IWT opleidingen. Onze opleidingen kenmerkt zich met ervaren, enthousiaste en gedreven docenten welke direct toepasbare kennis overdragen.

Bekijk opleidingen

NDO Cursussen

MT, VT(w) en PT niveau 2 niet-destructief onderzoek cursussen in combinatie met Hobéon certificatie. Als enige in Noord Nederland. Hiermee maken we ons opleidingsprogramma op het gebied van kwaliteitsborging compleet!

Bekijk opleidingen

Trainingen en Workshops

Kennis delen is kracht! Wij helpen jouw om constant te groeien. Tijdens het volgen van onze Trainingen en Workshops wordt je blootgesteld aan kennis en vaardigheden. Je zal hierdoor continue de drang voelen om meer van jezelf te vragen en te leren.

Bekijk opleidingen

Op al onze opleidingen, trainingen en cursussen kan subsidie aangevraagd worden. Wij staan voor werkgevers ingeschreven bij het OOM (Opleiding, Ontwikkeling, Metaalbewerking) en a+o Metalektro. Voor particulieren kan er een ontwikkelings- / scholingsvoucher via vakbond of CAO ter waarde van € 1.500 aangevraagd worden.

Wanneer stap jij in?

Of je nu technisch of niet-technisch opgeleid bent, via LASconsult kun je altijd toetreden tot de lastechniek en het niet-destructief onderzoek. Instromen kan al vanaf een VMBO opleiding. Door middel van verschillende instroomschema’s kun je deelnemen aan onze lesprogramma’s

Zelf ben ik ben gestart met een VMBO-BB (LTS-B elektro) opleiding en vervolgens doorgestroomd naar VMBO-TL (LTS-C/D elektro). Na het VMBO heb ik de MBO4 (MTS elektro) opleiding afgerond. Mijn technische vooropleiding is dus niet gericht op de lastechniek, inspectie of het niet-destructief onderzoek. Toch ben ik via een uitzendbureau in het niet-destructief onderzoek terecht gekomen. Tijdens mijn werk heb ik de NDO-cursussen gevolgd. Na het behalen van mijn MT/PT/UT /RT en RI-certificaten ben ik gestart met de IWT-opleiding. Na het behalen van het IWT-diploma ben ik in de avonden de HBO-WtB / IWE-opleiding gaan volgen. Vervolgens heb ik het HBO-WtB en IWE-diploma behaald.

Instromen naar de IWT-opleiding zonder een MBO4 diploma kan door het volgen van de ‘schakelcursus MLT’. Om in te stromen naar het niet-destructief onderzoek is een technische vooropleiding gunstig maar zeker geen verplichting. Na het behalen van je examen moet je ervaring opdoen om je NDO-certificaat te kunnen behalen.

Waarom een opleiding bij LASconsult volgen?

De inhoud van onze lessen weerspiegelen de hedendaagse praktijk. Door onze dagelijkse werkzaamheden zoals lascoördinatie, inspecties, NDO, opzetten van EN-ISO 3834-2 en andere kwaliteitsborgingsystemen, weten wij wat er op dit moment in de industrie speelt.

Wij opereren in vele sectoren; Constructie, Entertainment, Rail, Maritiem, Petrochemie, Tank- en Apparatenbouw en nog vele andere. Hierdoor zijn wij breed georiënteerd en zijn wij betrokken bij actuele ontwikkelingen in de markt. Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met organisaties zoals ‘Bouwen met Staal’ voor het verzorgen van trainingen en SKG-IKOB voor het uitvoeren van audits.