Lascoördinator EWCP-B

Onze EWCP-B opleiding

De lascoördinator opleiding EWCP-B is voor iedereen die zich bezighoud met lascoördinatie rondom het maken van staalconstructies volgens de EN 1090-2:2018. Centraal staan de veel voorkomende lasprocessen, basis materiaalkunde, lasnaadontwerp en de kwaliteitsborgingsaspecten bij de vervaardiging van gelaste constructies. Constructiestaal tot en met S355 en Roestvaststaal 316 worden in deze opleiding behandeld.

Door ons is de het NIL-lesmateriaal aangevuld met specifieke weetjes over de EN 1090-2. Onze opleiding staat bol van praktische handreikingen. Hierdoor kun je de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen.

Onze lessen worden elke donderdagmiddag vanaf 13:30 tot donderdagavond 20:30 gegeven. Tussen de lessen wordt een eenvoudige maaltijd aangeboden. De opleiding omvat 9 lesdagen en wordt in ons pand in Heerenveen gegeven. De examens worden in het midden van het land afgenomen.

Waarom de EWCP-B opleiding bij LASconsult volgen?

De inhoud van onze lessen weerspiegelen de hedendaagse praktijk. Door onze dagelijkse werkzaamheden zoals lascoördinatie, inspecties, NDO, opzetten van EN-ISO 3834-2 en andere kwaliteitsborgingsystemen, weten wij wat er op dit moment in de industrie speelt.

Wij opereren veel in constructiewereld. Hierdoor zijn wij gespecialiseerd en zijn wij betrokken bij actuele ontwikkelingen in de markt. Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met organisaties zoals ‘Bouwen met Staal’ voor het verzorgen van EN 1090-1 en EN 1090-2 trainingen en SKG-IKOB voor het uitvoeren van audits. Daarnaast is LASconsult de enige opleider in Noord Nederland die zich richt op alle aspecten binnen de kwaliteitsborging van laswerkzaamheden.

PLUSdagen

In de markt wordt helaas geen lascoördinator opleiding voor aluminium, scheepsbouw of tank- en apparatenbouw aangeboden. Dat is een groot gemis. Daarom is door ons het ‘Plus’ programma opgezet. Wij vullen, indien gewenst, het lesmateriaal aan met specifieke lesstof over;

  •  lascoördinatie bij het vervaardigen van aluminiumconstructies volgens de EN 1090-3:2019; óf
  •  lascoördinatie bij het vervaardigen van staal en aluminium scheepsbouw volgens binnenvaart en ‘Class Rules’; óf
  •  lascoördinatie bij het vervaardigen van staal en roestvaststaal leiding-, tank- en apparatenbouw volgens de machinerichtlijn en PED.

Je volgt dus het normale EWCP-B programma en examen. Daarnaast wordt de opleiding door ons met 2 lesdagen aangevuld in de sector waarin je werkzaam bent. Voor deze extra lesdagen ontvang je naast veel kennis een deelnameverklaring. Voor de PLUSdagen kun je contact met ons opnemen.

Toelatingseisen

Minimaal vier (4) jaar werkervaring, binnen de afgelopen zes (6) jaar. Deze werkervaring moet overeenkomstig zijn met het werk- en denkniveau van een lascoördinator. Meer informatie over de opleiding EWCP-B vind je in de brochure.

Waarom de EWCP-B opleiding bij LASconsult volgen?

Onze lessen weerspiegelen de huidige praktijk, omdat we dagelijks betrokken zijn bij lascoördinatie, inspectie, niet-destructief onderzoek (NDO) en het opzetten van kwaliteitsborgingssystemen zoals EN-ISO 3834-2. Door onze brede ervaring in diverse sectoren, zoals constructie, entertainment, rail, maritiem, petrochemie, tank- en apparatenbouw en meer, zijn we goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de industrie. We blijven actief betrokken bij actuele marktontwikkelingen, bijvoorbeeld door samen te werken met organisaties zoals ‘Bouwen met Staal’ voor het verzorgen van trainingen en SKG-IKOB voor het uitvoeren van audits.

Wat ons uniek maakt, is dat we de enige lastechnische opleider in Nederland zijn die zich volledig richt op Lastechniek, Lasinspectie en niet-destructief onderzoek. Bij ons vind je alle disciplines onder één dak, met de cursist als middelpunt van onze aandacht!

Klik hier voor subsidiemogelijkheden

 

  • 9 bijeenkomsten middag/avond
  • Docent van Bouwen met Staal
  • Inclusief ISO 3834-2
  • Praktische EN-1090 tips
  • Inclusief NDO tabel 24
  • EWF-Diploma

In de leaflet EWCP-B +opleiding staat extra informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 0513 – 210 211