European Welding Coördination Personnel EWCP – B +opleiding

De reguliere lascoördinator opleiding ‘European Welding Coordination Personnel (EWCP) niveau B’ is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoud met lascoördinatie rondom het vervaardigen van staalconstructies volgens de EN 1090-2:2018. Centraal staan de veel voorkomende lasprocessen, basis materiaalkunde, lasnaadontwerp en de kwaliteitsborgingsaspecten bij de vervaardiging van gelaste constructies. Constructiestaal tot en met S355 en Roestvaststaal tot en met 316L (X2CrNiMo18-8-2) worden in deze opleiding behandeld.

Door ons is de het reguliere lesmateriaal aangevuld met specifieke weetjes over de EN 1090-2 vol met praktische handreikingen. Hierdoor kunt u de opgedane kennis direct en efficiënt in de praktijk toepassen.

PLUSopleiding
Helaas wordt in de markt geen lascoördinator opleiding voor aluminium, scheepsbouw of tank- en apparatenbouw aangeboden en dat is een groot gemis. Daarnaast blijkt de IWT-opleiding veelal te uitgebreid. Daarom is door ons het ‘Plus’ programma opgezet. Wij vullen, indien gewenst, het al complete reguliere lesmateriaal aan met specifieke lesstof over lascoördinatie bij;

  • het vervaardigen van aluminiumconstructies volgens de EN 1090-3:2019; óf
  • het vervaardigen van staal en aluminium scheepsbouw volgens binnenvaart en ‘Class Rules’; óf
  • het vervaardigen van staal en roestvaststaal leiding-, tank- en apparatenbouw volgens de machinerichtlijn en PED.

U volgt dus het reguliere EWCP-B programma en examen. Hiermee doet u kennis op en behaald u bij positief resultaat het EWF-diploma EWCP-B. Het reguliere programma wordt door ons met 2 lesdagen aangevuld in de sector waarin u werkzaam bent. Voor deze extra lesdagen ontvangt u een deelnameverklaring.

Meer informatie
Meer informatie over de reguliere opleiding EWCP-B vindt u in onze leaflet. Voor de PLUSopleiding kunt u contact met ons opnemen.

  • 9 bijeenkomsten overdag
  • Docent Bouwen met Staal
  • Extra lessen voor Aluminium
  • Veel EN 1090 ervaring
  • Ook inzicht in NDO tabel 24
  • EWF-Diploma

In de leaflet EWCP-B +opleiding staat extra informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 06 46 25 31 45