Hercertificatie o.b.v. praktijkexamen (na 10 jaar)

Eens in de 10 jaar dien je volgens de EN-ISO 9712 je NDO-certificaat te hercertificeren.

Hercertificatie

Na afloop van de tweede geldigheidstermijn, en iedere tien jaar daarna, kan je een aanvraag voor hercertificatie indienen. Als je wilt hercertificeren, dan moet je een hercertificatie-examen afleggen. Het hercertificatie-examen is gelijk aan het eerste praktijkexamen, je hoeft dus niet opnieuw een theorie-examen te doen. Het hercertificatie-examen bestaat uit een praktijkexamen en het schrijven van een werkinstructie voor een onderzoeker op niveau 1.

LET OP:

Indien het certificatieonderzoek positief is afgerond voorafgaand aan de vervaldatum, wordt een nieuw certificaat verstrekt met een geldigheid van 5 jaar, dat aansluit op de vervaldatum van het huidige certificaat.

Indien het certificatieonderzoek positief wordt afgerond na de vervaldatum (maar wél binnen 12 maanden) van het huidige certificaat, wordt een nieuw certificaat verstrekt met een geldigheidstermijn vanaf de datum van de certificatiebeslissing tot 5 jaar, gerekend vanaf de vervaldatum van het huidige certificaat.

Indien de geldigheidstermijn van het certificaat op moment van aanvraag van hercertificatie (datum ontvangst door HSKO) langer dan 12 maanden is vervallen, is certificatie alleen mogelijk als een volledig examen (te weten: algemeen, specifiek en praktijk) met succes wordt afgelegd.

Refresh dagen inclusief hercertificatie-examen

Bij LASconsult kun je in één of twee lesdagen voorbereiden op het hercertificatie-examen. Onder begeleiding van onze niveau 2 of 3 instructeur vijzel je je praktische vaardigheden op en oefen je in het schrijven van de werkinstructie. Vervolgens neem je de volgende dag deel aan het hercertificatie-examen. De examenmomenten staan in de opleidingskalender.

  • Hobéon én DNV erkend
  • Refresh-cursus van 1 of 2 dagen
  • Examen in Heerenveen
  • Inclusief test gezichtsvermogen
  • Alle dagen volledig verzorgd

Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 0513 – 210 211