International Welding Inspector niveau S (IWI-S)

Voor het inspecteren van gelaste producten is specifieke deskundigheid nodig. Alle aspecten die met het inspecteren, keuren en beproeven van gelaste producten te maken hebben staan centraal tijdens deze opleiding. Ook het beoordelen van klantspecificaties en het opstellen van keuringsplannen worden tijdens de lessen behandeld. Dit maakt de opleiding ‘International Welding Inspector’, niet alleen interessant voor (aankomend) lasinspecteurs maar ook voor QC-medewerkers. Door deel te nemen aan de IWI-S opleiding ben je in de toekomst voorbereid op een bezoek van een inspecteur of kom je als inspecteur beslagen ten ijs.

Het S-niveau onderscheidt zich met het lesboek en de omvang van het examen t.o.v. het C-niveau. Deze zijn beide minder omvangrijk dan bij het C-niveau. De lessen zijn identiek en worden gezamenlijk met de kandidaten op het C-niveau gevolgd. Er is dus geen onderling verschil voor wat betreft de lessen!

Nieuws update van 3 mei 2023!

De IWI-S opleiding zal komend cursusseizoen 2023-2024 in gewijzigde vorm doorgaan! De enige wijziging ten opzichte van voorgaande edities is dat het examen onder de nieuwe guideline afgenomen zal worden (later volgt hier meer informatie over). Verder blijft het bij het oude. Dat houdt in dat het bestaande lesmateriaal gebruikt wordt en je ook dit jaar met een afgeronde IWS opleiding rechtstreeks kunt instromen!

Lesprogramma

De opleiding vindt elke woensdagavond plaats voor de duur van 7 (school)maanden. De les locatie bevindt zich centraal in Noord Nederland en is via de A7 en de A32 goed te bereiken. Aan het eind van de opleiding bezit je over voldoende theoretische en praktische kennis om in de praktijk je verder te ontwikkelen.

Uniek aan het lesprogramma van LASconsult is dat je synchroon aan de opleiding deel kunt nemen aan diverse volwaardige NDO-cursussen (Hobéon SKO erkend). Hierbij kun je naast de IWI-opleiding NDO certificaten behalen. NDO-cursussen die in Heerenveen gevolgd kunnen worden zijn:

  • Visueel onderzoek (VT);
  • Magnetisch onderzoek (MT);
  • Penetrant onderzoek (PT).

Indien je ervoor kiest om tijdens de IWI-S opleiding NDO-cursussen te gaan volgen, gelden er aanzienlijke kortingen op de NDO-cursusgelden.

Toelatingseisen

Diploma ‘International (European) Welding Specialist (IWS/EWS)’ óf diploma ‘International (European) Welding Technologist (IWT/EWT)’ óf ‘International Welding Engineer (IWE)’.

Waarom de IWI-S opleiding bij LASconsult volgen?

Onze lessen weerspiegelen de huidige praktijk, omdat we dagelijks betrokken zijn bij lascoördinatie, inspectie, niet-destructief onderzoek (NDO) en het opzetten van kwaliteitsborgingssystemen zoals EN-ISO 3834-2. Door onze brede ervaring in diverse sectoren, zoals constructie, entertainment, rail, maritiem, petrochemie, tank- en apparatenbouw en meer, zijn we goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de industrie. We blijven actief betrokken bij actuele marktontwikkelingen, bijvoorbeeld door samen te werken met organisaties zoals ‘Bouwen met Staal’ voor het verzorgen van trainingen en SKG-IKOB voor het uitvoeren van audits.

Wat ons uniek maakt, is dat we de enige lastechnische opleider in Nederland zijn die zich volledig richt op Lastechniek, Lasinspectie en niet-destructief onderzoek. Bij ons vind je alle disciplines onder één dak, met de cursist als middelpunt van onze aandacht!

Opleidingskalender

  • Al 8 jaar ervaring als IWI-opleider
  • 7 maanden, 1 avond per week
  • Docenten met IWE en NDO level 3
  • Combineren met MT, VT en PT level 2

In de pdf IWI-opleiding staat veel informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 0513-210 211