International Welding Inspector niveau S (IWI-S)

Voor het inspecteren van gelaste producten is specifieke deskundigheid nodig. Alle aspecten die te maken hebben met het inspecteren, keuren en beproeven van gelaste producten staan centraal tijdens deze opleiding. Ook het beoordelen van klantspecificaties en het opstellen van keuringsplannen worden tijdens de lessen behandeld. Dit maakt de opleiding ‘International Welding Inspector’, niet alleen interessant voor (aankomend) lasinspecteurs maar ook voor QC-medewerkers. Door deel te nemen aan de IWI-S opleiding ben je in de toekomst voorbereid op een bezoek van een inspecteur of kom je als inspecteur beslagen ten ijs.

Het S-niveau onderscheidt zich met het lesboek en de omvang van het examen t.o.v. het C-niveau. Deze zijn beide minder omvangrijk dan bij het C-niveau. De lessen zijn identiek en worden gezamenlijk met de kandidaten op het C-niveau gevolgd. Er is dus geen onderling verschil voor wat betreft de lessen!

Nieuws:
De opleiding zal het komend cursusseizoen 2022-2023 nog via de oude regelingen vallen. Dat houdt in dat komend jaar het laatste jaar is waarin je met een afgeronde IWS of IWT opleiding rechtstreeks kunt instromen.

Lesprogramma
De opleiding vindt elke woensdagavond plaats voor de duur van 7 (school)maanden. De les locatie bevindt zich centraal in Noord Nederland en is via de A7 en de A32 goed te bereiken. Aan het eind van de opleiding bezit je over voldoende theoretische en praktische kennis om in de praktijk je verder te ontwikkelen.

Uniek aan het lesprogramma van LASconsult is dat je synchroon aan de opleiding deel kunt nemen aan diverse volwaardige NDO-cursussen. Hierbij kun je naast de IWI-opleiding NDO certificaten behalen. NDO-cursussen die in Heerenveen erkend zijn door Hobéon SKO zijn:

  • Visueel onderzoek (VT);
  • Interpretatie van radiografische films (RI, bekend als filmlezen);
  • Magnetisch onderzoek (MT);
  • Penetrant onderzoek (PT).

Indien je ervoor kiest om tijdens de IWI-S opleiding NDO-cursussen te gaan volgen, gelden er aanzienlijke kortingen op de NDO-cursusgelden.

  • Minder omvangrijk examen
  • Dezelfde lesstof als op C-niveau
  • Al 7 jaar ervaring als IWI-opleider
  • NDO-certificaten mogelijk
  • Ideaal voor VTw-ers

In de pdf IWI-opleiding staat veel informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 0513-210 211