International Welding Inspector (IWI)

Voor het inspecteren van gelaste producten is specifieke deskundigheid nodig. Alle aspecten die te maken hebben met het inspecteren, keuren en beproeven van gelaste producten staan centraal tijdens deze opleiding. Ook het beoordelen van klantspecificaties en het opstellen van keuringsplannen worden tijdens de lessen behandeld. Dit maakt de opleiding ‘International Welding Inspector’, niet alleen interessant voor (aankomend) lasinspecteurs maar ook voor ‘QA/QC’-managers en kwaliteitsdienst medewerkers.

Lesprogramma
De opleiding vindt elke woensdagavond plaats voor de duur van 7 (school)maanden. De leslocatie bevindt zich in Heerenveen en is de enige IWI-opleidingslocatie in Noord-Nederland. Aan het eind van de opleiding bezit je over voldoende theoretische kennis om in de praktijk verder ervaring op te doen. ‘Stage lopen’ behoort tot de mogelijkheden.

Synchroon aan de opleiding kun je deelnemen aan diverse NDO-opleidingen zoals ‘interpretatie van radiografische films (RI, bekend als filmlezen)’ of ‘visueel (las)onderzoek (VT(w))’. Binnenkort worden de NDO-opleiding uitgebreid met ‘magnetisch onderzoek (MT)’ en ‘penetrant onderzoek (PT)’.

Door deel te nemen aan de IWI-opleiding ben je in de toekomst voorbereid op een bezoek van een inspecteur of kom je als inspecteur beslagen ten ijs.

Waarom de IWI-opleiding bij LASconsult volgen?
De inhoud van onze lessen weerspiegelen de hedendaagse praktijk. Door onze dagelijkse werkzaamheden zoals lascoördinatie, inspecties, NDO, opzetten van EN-ISO 3834-2 en andere kwaliteitsborgingsystemen, weten wij wat er op dit moment in de industrie speelt. Wij opereren in vele sectoren; Constructie, Entertainment, Rail, Maritiem, Petrochemie, Tank- en Apparatenbouw en nog vele andere. Hierdoor zijn wij breed georiënteerd en zijn wij betrokken bij actuele ontwikkelingen in de markt. Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met organisaties zoals ‘Bouwen met Staal’ voor het verzorgen van trainingen en SKG-IKOB voor het uitvoeren van audits.

  • Levels S en C
  • 7 maanden, 1 avond per week
  • Case-studies en demo's
  • Opstellen ITP, LK en LMK
  • Combinatie met NDO-cursussen

In de leaflet IWI-Opleiding staat veel informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 06 46 25 31 45