International Welding Technologist (IWT)

De opleiding ‘International Welding Technologist’ (IWT) is ontwikkeld voor (aankomend) lastechnici, die hun vaardigheden en kennis willen uitbreiden en bevestigen middels een internationaal erkend diploma. Wij leiden u op tot een lastechnische duizendpoot met praktische vaardigheden.

Voor wie?
Deze opleiding is niet alleen geschikt voor de lascoördinator maar ook voor de voorman, werkvoorbereider, engineer, vertegenwoordiger en bedrijfsleider. Indien u op de kwaliteitsdienst werkt of lasinspecteur wilt worden dan kunt u bij positief resultaat van het examen direct deelnemen aan de opleiding IWI-C die op dezelfde opleidingslocatie gegeven wordt.

Nieuw: Modulaire opzet!
Elk jaar instromen in de maand september en januari! Door de modulaire opzet van de IWT-opleiding bij LASconsult krijgt u de mogelijkheid het lesprogramma te starten wanneer u wenst. Wanneer u in september instroomt, kunt u voor twee vakken al in februari examen doen. Vervolgens rond u de opleiding in juni af. Hierdoor hoeft u de 4 examens niet in 1x te maken, maar worden deze verspreid over de opleiding. Dit geldt niet alleen voor het lesprogramma en de examenmomenten maar ook voor de examinering en de financiële afhandeling. Indien u het gehele lesprogramma volgt leert u in 9 (school)maanden alles over lasprocessen, materiaalkunde, kwaliteitsborging, constructie en ontwerp. Meer informatie over de inhoud van de opleiding leest u in onze leaflet.

Desondanks het een modulair lesprogramma betreft, onderkennen wij dat de omvang van de lesstof een uitdaging kan vormen. U dient dan ook een gezonde dosis doorzettingsvermogen te bezitten. Door de kleine groepen cursisten waarborgen wij dat u alle aandacht van ons krijgt. Mocht u liever het zeker voor het onzeker nemen dan kunt u ook kiezen om de opleiding in 14 maanden te volgen. Hierover leest u verderop meer.

Lesprogramma IWT in 9 maanden
Zoals aangegeven omvat ons lesprogramma ongeveer 9 maanden. Wanneer u in september instroomt, worden de eerste 4 maanden de modules ‘I-Processen en Lasapparatuur’ en ‘III-Constructies en Ontwerp’ verzorgd. Na het examen, wat in februari plaats vindt, volgen de modules ‘II-Materialen en hun gedrag bij het lassen’ en ‘IV-Fabricage en Toepassingen’. Deze laatste 2 modules worden in juni afgesloten met een examen. Mocht u de modules I en/of III in februari niet behaald hebben, dan kunt u deze tegelijkertijd met de modules II en IV herkansen. Door deze opzet is het IWT-diploma binnen 9 maanden te behalen waarbij de studiebelasting anders dan voorheen goed verdeeld is. De zelfstudie belasting is ongeveer 4~6 uren per week.

Lesprogramma IWT in 14 maanden
Indien u de omvang van de studie meer wilt verdelen, dan kunt u kiezen voor instroom in januari. Wanneer u in januari instroomt dan volgt u eerst de meest moeilijke en omvangrijke module 2 ‘II-Materialen en hun gedrag bij het lassen’. U kunt zich dan volledig op dit vak richten waardoor de slagingskans groot is. Deze module wordt in juni afgesloten met een examen. Vervolgens start u na de zomervakantie met de modules ‘I-Processen en Lasapparatuur’ én ‘III-Constructies en Ontwerp’. In februari sluit u deze 2 modules af. Hier geldt; mocht u module II niet behaald hebben, dan kunt u deze tegelijkertijd met de modules I en III in februari herkansen. Vervolgens start u in januari met alleen module 4 en kunt u zich volledig richten op de casus en het schrijven van lasmethodebeschrijvingen. Door deze opzet is het IWT-diploma binnen 14 maanden te behalen waarbij de studiebelasting meer dan voldoende verdeeld is. De zelfstudie belasting is ongeveer 1~2 uren per week.

Waarom de IWT-opleiding bij LASconsult volgen?
De inhoud van onze lessen weerspiegelen de hedendaagse praktijk. Door onze dagelijkse werkzaamheden zoals lascoördinatie, inspecties, NDO, opzetten van EN-ISO 3834-2 en andere kwaliteitsborgingsystemen, weten wij wat er op dit moment in de industrie speelt. Wij opereren in vele sectoren; Constructie, Entertainment, Rail, Maritiem, Petrochemie, Tank- en Apparatenbouw en nog vele andere. Hierdoor zijn wij breed georiënteerd en zijn wij betrokken bij actuele ontwikkelingen in de markt. Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met organisaties zoals ‘Bouwen met Staal’ voor het verzorgen van trainingen en SKG-IKOB voor het uitvoeren van audits.

  • Nieuw; Modulair leren!
  • Opleidingsduur 9 of 14 maanden
  • Elke dinsdagmiddag en -avond les
  • Excursies NDO en DO-lab
  • Praktijk TIG/MAG/BMBE/Autogeen
  • Aanvullen met IWI-C en VT(w)

In de leaflet IWT-opleiding staat extra informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 06 46 25 31 45