Magnetisch onderzoek (MT) niveau 2

Het magnetisch onderzoek is een onderzoekstechniek, waarmee met behulp van een aangebracht magneetveld in het werkstuk fouten aan- of dicht onder het oppervlak opgespoord kunnen worden. Voorwaarde is wel dat het te onderzoeken materiaal gemagnetiseerd kan worden (Ferromagnetisch materiaal).

Het magnetisch veld kan zowel direct- als indirect aangebracht worden en het onderzoek kan door middel van kleurcontrast (zwart-wit) of Ultraviolet (Uv) uitgevoerd worden. Al deze technieken komen in deze 5-daagse opleiding aan bod. Je leert werken met de Yoke, de spoel en de magneetbank en onderzoekt lassen, giet- en smeedstukken op oppervlakte fouten. Het opleidingstraject wordt afgesloten met één (1) examendag.

De opleiding is conform de EN-ISO 9712 ingericht (Industriële sector: onderzoek voorafgaand aan en tijdens gebruik, dat fabricage omvat) en is door de certificatie-instelling Hobéon SKO erkend.

  • NDO-opleidingen in Noord-Nederland
  • Les op elke dinsdag en woensdag
  • 5 lesdagen en 1 examendag
  • Te combineren met elke opleiding
  • 2-daagse hercertificatie cursus inclusief examen

In de pdf Magnetisch onderzoek (MT-2) staat extra informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 0513 – 210 211