Magnetisch onderzoek (MT) niveau 2

Het magnetisch onderzoek is een onderzoekstechniek, waarmee met behulp van een aangebracht magneetveld in het werkstuk fouten aan- of dicht onder het oppervlak opgespoord kunnen worden. Voorwaarde is wel dat het te onderzoeken materiaal gemagnetiseerd kan worden (Ferromagnetisch materiaal).

Het magnetisch veld kan zowel direct- als indirect aangebracht worden en het onderzoek kan door middel van kleurcontrast (zwart-wit) of Ultraviolet (Uv) uitgevoerd worden. Al deze technieken komen in deze 5-daagse opleiding aan bod. Je leert werken met de Yoke, de spoel en de magneetbank en onderzoekt lassen, giet- en smeedstukken op oppervlakte fouten. Het opleidingstraject wordt afgesloten met één (1) examendag.

MT-2 ‘Yoke only’

Als je in de praktijk voornamelijk werkt met de Yoke en geen gebruik maakt van de spoel of magneetbank, dan kun je kiezen voor de cursus MT-2 Yoke only. In deze cursusvariant richt je je alleen op het onderzoeken van lassen, smeed- en gietstukken met behulp van de Yoke. Omdat je geen gebruik maakt van de spoel en magneetbank, is de lesstof iets minder uitgebreid. De vrijgekomen lesuren worden opgevuld met extra praktijkopdrachten. In het aanmeldformulier kun je aangeven of je van deze cursusvariant gebruik maken wilt.

Certificering

De opleiding is conform de EN-ISO 9712 ingericht (Industriële sector: onderzoek voorafgaand aan en tijdens gebruik, dat fabricage omvat) en is door de certificatie-instelling Hobéon SKO erkend.

www.NDOcert.nl

Indien je op zoek bent naar een registratiesysteem voor het bijhouden van je punten en het opslaan van rapporten of attesten van gezichtsvermogen, dan kun je gebruikmaken van de dienst NDOcert. Deze dienst maakt onderdeel uit van al onze NDO-opleidingen en is voor cursisten van LASconsult Opleidingen vrij toegankelijk www.NDOcert.nl. Zodra er een periode afsluit ontvang je automatisch een mailtje om je erop te wijzen dat je Actie ondernemen moet om je punten te onderhouden. Wel zo makkelijk!

Heb jij je certificaat niet bij LASconsult Opleidingen behaald, niet getreurd! Als je gebruik wilt maken van deze dienst neem dan even contact met ons op.

Waarom een NDO-cursus bij LASconsult volgen?

Onze lessen weerspiegelen de huidige praktijk, omdat we dagelijks betrokken zijn bij lascoördinatie, inspectie, niet-destructief onderzoek (NDO). Door onze brede ervaring in diverse sectoren, zoals constructie, entertainment, rail, maritiem, petrochemie, tank- en apparatenbouw en meer, zijn we goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de industrie. We blijven actief betrokken bij actuele marktontwikkelingen en nieuwe onderzoekstechnieken.

Wat ons uniek maakt, is dat we de enige lastechnische opleider in Nederland zijn die zich volledig richt op de combinatie Lastechniek, Lasinspectie en niet-destructief onderzoek. Bij ons vind je alle disciplines onder één dak, met de cursist als middelpunt van onze aandacht!

  • NDO-opleidingen in Noord-Nederland
  • Les op elke dinsdag en woensdag
  • 5 lesdagen en 1 examendag
  • 'Yoke only' ook mogelijk
  • 2-daagse hercertificatie cursus inclusief examen

In de pdf Magnetisch onderzoek (MT-2) staat extra informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 0513 – 210 211