Penetrant onderzoek (PT) niveau 2

Met het penetrant onderzoek kunnen oppervlakte brekende onvolkomenheden opgespoord worden.  (bijvoorbeeld scheuren, plaatselijk voorkomende porositeit, lekken). De methode is toepasbaar voor alle metalen, keramische materialen en kunststoffen. Een voorwaarde is wel dat de te onderzoeken voorwerpen niet poreus zijn.

Het penetrant onderzoek kan door middel van kleurcontrast (rood-wit) of ultraviolet (Uv) uitgevoerd worden. Kleurcontrast voor een algemeen onderzoek en Uv voor het opsporen van zeer kleine onvolkomenheden. Beide methoden komen in deze 5-daagse opleiding aan bod. Je leert werken met de oplosmiddelen te verwijderen- en na-emulgeerbare penetranten en onderzoekt lassen, giet- en smeedstukken op oppervlakte fouten. Het opleidingstraject wordt afgesloten met één (1) examendag.

Certificering

De opleiding is conform de EN-ISO 9712 ingericht (Industriële sector: onderzoek voorafgaand aan en tijdens gebruik, dat fabricage omvat) en is door de certificatie-instelling Hobéon SKO erkend.

www.NDOcert.nl

Indien je op zoek bent naar een registratiesysteem voor het bijhouden van je punten en het opslaan van rapporten of attesten van gezichtsvermogen, dan kun je gebruikmaken van de dienst NDOcert. Deze dienst maakt onderdeel uit van al onze NDO-opleidingen en is voor cursisten van LASconsult Opleidingen vrij toegankelijk www.NDOcert.nl. Zodra er een periode afsluit ontvang je automatisch een mailtje om je erop te wijzen dat je Actie ondernemen moet om je punten te onderhouden. Wel zo makkelijk!

Heb jij je certificaat niet bij LASconsult Opleidingen behaald, niet getreurd! Als je gebruik wilt maken van deze dienst neem dan even contact met ons op.

Waarom een NDO-cursus bij LASconsult volgen?

Onze lessen weerspiegelen de huidige praktijk, omdat we dagelijks betrokken zijn bij lascoördinatie, inspectie, niet-destructief onderzoek (NDO). Door onze brede ervaring in diverse sectoren, zoals constructie, entertainment, rail, maritiem, petrochemie, tank- en apparatenbouw en meer, zijn we goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de industrie. We blijven actief betrokken bij actuele marktontwikkelingen en nieuwe onderzoekstechnieken.

Wat ons uniek maakt, is dat we de enige lastechnische opleider in Nederland zijn die zich volledig richt op de combinatie Lastechniek, Lasinspectie en niet-destructief onderzoek. Bij ons vind je alle disciplines onder één dak, met de cursist als middelpunt van onze aandacht!

  • NDO-opleider in Noord Nederland
  • Les op elke dinsdag en woensdag
  • 5 lesdagen en 1 examendag
  • Te combineren met elke opleiding
  • 2-daagse hercertificatie cursus inclusief examen

In de pdf Penetrant onderzoek (PT-2) staat extra informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 0513 – 210 211