Penetrant onderzoek (PT) niveau 2

Met het penetrant onderzoek kunnen oppervlakte brekende onvolkomenheden opgespoord worden.  (bijvoorbeeld scheuren, plaatselijk voorkomende porositeit, lekken). De methode is toepasbaar voor alle metalen, keramische materialen en kunststoffen. Een voorwaarde is wel dat de te onderzoeken voorwerpen niet poreus zijn.

Het penetrant onderzoek kan door middel van kleurcontrast (rood-wit) of ultraviolet (Uv) uitgevoerd worden. Kleurcontrast voor een algemeen onderzoek en Uv voor het opsporen van zeer kleine onvolkomenheden. Beide methoden komen in deze 5-daagse opleiding aan bod. Je leert werken met de oplosmiddelen te verwijderen- en na-emulgeerbare penetranten en onderzoekt lassen, giet- en smeedstukken op oppervlakte fouten. Het opleidingstraject wordt afgesloten met één (1) examendag.

De opleiding is conform de EN-ISO 9712 ingericht (Industriële sector: onderzoek voorafgaand aan en tijdens gebruik, dat fabricage omvat) en is door de certificatie-instelling Hobéon SKO erkend.

  • NDO-opleider in Noord Nederland
  • Les op elke dinsdag en woensdag
  • 5 lesdagen en 1 examendag
  • Te combineren met elke opleiding
  • 2-daagse hercertificatie cursus inclusief examen

In de pdf Penetrant onderzoek (PT-2) staat extra informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 0513 – 210 211