Schakelcursus Middelbare Lastechniek (sMLT/sIWT)

De Schakelcursus Middelbare Lastechniek is bedoeld voor het middenkader dat de opleiding International Welding Technologist (IWT) of Inspectie en Keuringstechnieken level 2 (IKT-2) wil gaan volgen, maar nog niet voldoet aan de toelatingseisen. De schakelcursus geeft je kennis op MBO-4 niveau op de onderwerpen van de IWT- dan wel IKT-2 opleiding.

Nieuw; Modulaire lessen!

Wij weten dat het voor velen een grote stap is om de opleiding sMLT te starten. Door de drempel te verlagen willen wij het voor een ieder mogelijk maken om zijn carrière op te bouwen. Daarom bieden wij de sMLT-opleiding modulair aan. De studiekosten zijn dus ook per module opgedeeld.

Lesprogramma

Je start in september met module 1 ‘Wiskunde’ en ‘Elektrotechniek’. Na een studieperiode van 4 maanden (4 uren per week) wordt de lesstof afgesloten met een examen. Op het moment dat u de uitslag van het examen ontvangt kunt u een keuze maken om met module 2 te starten of niet. Zo maakt u nooit meer kosten dan noodzakelijk. Wel zo eerlijk!

Studiebelasting

Desondanks het een modulair lesprogramma betreft, onderkennen wij dat de omvang van de lesstof een uitdaging kan vormen. U dient dan ook een gezonde dosis doorzettingsvermogen te bezitten. Door de kleine groepen cursisten waarborgen wij dat u alle aandacht van ons krijgt. De zelfstudie belasting is ongeveer 4~6 uren per week. Mocht u toch extra tijd nodig hebben, dan behoort bijles tot de mogelijkheden.

Toelatingseisen

Startkwalificatie of diploma BBL-2 van voortgezette opleiding met voldoende theoretische kennis, eventueel aangevuld met lashandvaardigheidsdiploma’s (NIL). Neem bij vragen contact met ons op!

Waarom de sMLT-opleiding bij LASconsult volgen?

Naast de betrokken docenten en het hoge slagingspercentage, omdat na de sMLT-opleiding doorgestroomd wordt naar onze IWT-opleiding. Onze IWT-lessen weerspiegelen de huidige praktijk, omdat we dagelijks betrokken zijn bij lascoördinatie, inspectie, niet-destructief onderzoek (NDO) en het opzetten van kwaliteitsborgingssystemen zoals EN-ISO 3834-2. Door onze brede ervaring in diverse sectoren, zoals constructie, entertainment, rail, maritiem, petrochemie, tank- en apparatenbouw en meer, zijn we goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de industrie. We blijven actief betrokken bij actuele marktontwikkelingen, bijvoorbeeld door samen te werken met organisaties zoals ‘Bouwen met Staal’ voor het verzorgen van trainingen en SKG-IKOB voor het uitvoeren van audits.

Wat ons uniek maakt, is dat we de enige lastechnische opleider in Nederland zijn die zich volledig richt op Lastechniek, Lasinspectie en niet-destructief onderzoek. Bij ons vind je alle disciplines onder één dak, met de cursist als middelpunt van onze aandacht!

  • Modulair leren
  • Zowel voor IWT als IKT-2
  • 9 maanden, 1 avond per week
  • Bijles mogelijk
  • Ervaren docenten
  • Vervolg opleidingen

In de leaflet sMLT opleiding staat extra informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 06 46 25 31 45