Visueel Lasonderzoek (VTw) niveau 2

De cursus visueel lasonderzoek heeft als doel medewerkers op te leiden in de vaardigheden en kennis die nodig zijn om visuele inspecties van lasverbindingen uit te voeren. Tijdens de cursus leren deelnemers over lasprocessen, normen, apparatuur en veiligheidsrichtlijnen. Ze krijgen ook praktische training in het interpreteren van defecten en het meten van lasfouten. Het volgen van de cursus stelt deelnemers in staat om de kwaliteit van lasverbindingen te beoordelen, mogelijke problemen te identificeren en passende maatregelen voor reparatie of verbetering voor te stellen. Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat lasverbindingen voldoen aan kwaliteitsnormen en specificaties, en om de veiligheid en betrouwbaarheid van gelaste constructies te waarborgen.

Wat maakt onze VTw-2 cursus uniek?

De VTw-2 cursus bij LASconsult onderscheid zich door o.a. gebruik te maken van proefstukken in de veel voorkomende materialen aluminium, staal en roestvaststaal. Onze gelaste proefstukken van realistische afmetingen bevatten realistische lasfouten. Niet alleen leidt het lasuiterlijk tot de locatie van een defect, maar ook kunnen oppervlakteverkleuringen naar de locatie van een lasdefect leiden. Door in de lessen gebruik te maken van gelaste producten worden deze gebieden ook herkend.

Maar dat is niet alles; Naast het niet-destructief onderzoeken van een las, leert u bij ons ook de destructieve onderzoeksmethode ‘de breekproef’ toe te passen. Deze proef maakt het mogelijk om bij hoeklassen de positieve of negatieve hoekinbranding zichtbaar te maken. Deze eenvoudig uit te voeren proef kunt u vervolgens zelfstandig uitvoeren voor bijvoorbeeld het intern beoordelen van lassers of het opstellen van eigen lasserskwalificaties.

Optie: HDN – Hygienic Design Network

De voeding producerende bedrijven zijn zich er steeds vaker van bewust dat het ‘voedsel veilig’ kunnen produceren op machines en procesinstallaties de leverancier keuze bepaalt. HDN biedt een blauwdruk van Europese normen en richtlijnen voor het ontwerpen, bouwen en installeren van machines en procesinstallaties in de voedselverwerkende industrie.

Voor de lasser is er al het e.e.a. op het gebied van HDN ontwikkeld. Met het behalen en onderhouden van het HDN certificaat “Hygienic Welder”, heeft de lasser bewezen geschikt te zijn om een HDN las te kunnen maken. De aanvullende eisen aan een HDN-las worden visueel beoordeeld. LASconsult Opleidingen heeft een programma aanvullend op de VTw-2 cursus ontwikkeld waarbij de HDN eisen meegenomen zijn in 2 extra cursusdagen. In het aanmeldformulier kunt u aangeven of u alleen de HDN lesdagen volgen wilt, of gecombineerd met een VT(w) cursus.

www.NDOcert.nl

Indien je op zoek bent naar een registratiesysteem voor het bijhouden van je punten en het opslaan van rapporten of attesten van gezichtsvermogen, dan kun je gebruikmaken van de dienst NDOcert. Deze dienst maakt onderdeel uit van al onze NDO-opleidingen en is voor cursisten van LASconsult Opleidingen vrij toegankelijk www.NDOcert.nl. Zodra er een periode afsluit ontvang je automatisch een mailtje om je erop te wijzen dat je actie ondernemen moet om je punten te onderhouden. Wel zo makkelijk!

Heb jij je certificaat niet bij LASconsult Opleidingen behaald, niet getreurd! Als je gebruik wilt maken van deze gratis dienst neem dan even contact met ons op.

NDO in eigen beheer

Als je als bedrijf regelmatig betrokken bent bij niet-destructief onderzoek (NDO) en je streeft naar maximale flexibiliteit, kostenbesparing en het opbouwen van expertise binnen je eigen organisatie, dan bieden wij nu onze dienst NDO in eigen beheer aan. Op deze pagina zullen we in vier eenvoudige stappen uitleggen waar je rekening mee moet houden bij het implementeren van NDO in eigen beheer’.

Waarom een NDO-cursus bij LASconsult volgen?

Onze lessen weerspiegelen de huidige praktijk, omdat we dagelijks betrokken zijn bij lascoördinatie, inspectie, niet-destructief onderzoek (NDO). Door onze brede ervaring in diverse sectoren, zoals constructie, entertainment, rail, maritiem, petrochemie, tank- en apparatenbouw en meer, zijn we goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de industrie. We blijven actief betrokken bij actuele marktontwikkelingen en nieuwe onderzoekstechnieken.

Wat ons uniek maakt, is dat we de enige lastechnische opleider in Nederland zijn die zich volledig richt op de combinatie Lastechniek, Lasinspectie en niet-destructief onderzoek. Bij ons vind je alle disciplines onder één dak, met de cursist als middelpunt van onze aandacht!

  • In 5 lesdagen overdag
  • VT Level 3 gecertificeerde docenten
  • Lesmateriaal staal, RVS én aluminium
  • Direct toegang tot NDOcert.nl
  • Les en examen op locatie mogelijk

In de leaflet VTw-2 opleiding staat extra informatie. Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

Of bel: 06 46 25 31 45